Lördag

Det känns som att det är söndag bara för att jag var på fest i torsdags haha men det är ju lördag och fest ikväll! Det har varit roligt att gå på fester nu när man intye kan dricka eftersom alla som blir fulla är skitroliga att titta och lyssna på =)

Igår gick jag in i vecka 25 och bebis sparkar som aldrig förr och jag blev ganska förvånad när jag fick veta att jag bara haar gått upp 4 kg sen jag blev gravid. Magen var i god form och blod & piss provet var bra! Ny tid i augusti så nu börjar nedräkning igen =) Har 110 dagar kvar till födsel och snart är det bara 2 siffrigt =) Längar till förlossningen så det heter duga! Jag ska snart börja skriva ett förlossningsbrev, vet ju hur jag vill föda om det går vill säga. Antingen vill jag föda i badkar (vilket är svårt att få) eller så vill jag föda ståendes med ryggen mot sängkanten. Tror ni att det skulle fungera? kanske ändrar mig när jag väl är där.

Just nu sitter jag hos min syster och kollar på när hon tränar =) Ser lite roligt ut.

Nu ska jag dricka kaffe och njuta i soffan =)
Ha en bra kväll!
Puss&Kram
Älskar Min Jonatan och Bebis!

24+0

Vecka 25

Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet:
De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna anteckningar:
Var hos barnmorskan idag, allt var jättebra =) Enligt barnmorskan så kan bebis vara på väg redan sakta men säkert för att jag har fått sammandragningar som gör ont. Det återstår att se, men om det fortsätter så skulle jag ringa ner till förlossningen.
Annars har jag jätteont i revben och kan knappt stå eller sitta normalt. På tisdag ska jag till BM igen för att kolla om jag kan sjukskriva mig från jobbet.
Förövrigt så har jag bara gått upp 4 kg

Var även på VC idag, ska tillbaka på onsdag och ta bort min leverfläck. Får se hur det blir.

Nu ska jag vara social mot mamma =) Hon bjuder ju på kaffe!

Ha en bra dag!
Puss&Kram
Älskar Min Jonatan + Bebis!

Torsdag

Idag blire att städa, packa och sen åka hem till pappa för att hälsa på =)

Imorgon ska vi (jag och Jonatan) först till VC för att kolla om jag får ta bort min leverfläck sen ska vi till BM och troligtvis mäta magen =)  Ska försöka få en sjukskrivning eftersom jag inte fick vara kvar på jobbet..

Måste tvätta har jag upptäckt, tror att Jonatan får hjälpa mig att bära för jag orkar inte längre.. Är helt slut i hela kroppen, orkar inte gå ner för mina trappor sen upp igen. Ska bi sååå skönt att få flytta! Revbenen tar kål på  mig, kan knappt stå innan det gör ont.


Packa va de =)
Ha en bra dag!

Puss&Kram
Älskar Min Jonatan + Bebis!