Gaddning pågår

Blir en gaddning nu. Eller ja, den är snart klar. Bild kommer sen.

Gick in i vecka 17 i fredags och känner mig inte så speciellt gravid.. Mer fet haha.

Fick hem mitt hjärta idag, har saknat honom så jävla mycket! ❤ Mitt älskade barn!

På tjocken!

Jag gjorde så min graviditet startade som ett aprilskämt, eller försökte iaf. Några trodde på de och andra visste ju att det stämde. Så ja, jag är gravid.

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Lite rörelser känner jag nog men inte ofta. Sen är de ju tvillingar, betyder de att de som står är ggr två då? Alltså att barnen är 16 cm vardera? Eller växer de olika för att de är två?

Illamåendet släppte väl för typ 2 veckor sen och de är jag glad över! De jobbiga är att jag är sugen på typ allt hela tiden men jag kan inte direkt koppla till vad de kan vara.